Mihin uskomme?

Mihin uskomme?

1. Me uskomme elävään, todelliseen  ja yhteen Jumalaan, joka on iankaikkisesti ollut olemassa kolmena persoonana – Isänä, Poikana ja Pyhänä Henkenä. Tämä kolmiyhteinen Jumala on luonut kaiken, pitää yllä ja hallitsee kaikkea.

2. Me uskomme, että Vanhan ja Uuden Testamentin kirjoitukset ovat täysin Pyhän Hengen inspiroimaa Jumalan Sanaa.

3. Me uskomme Isään Jumalaan, äärettömään, persoonalliseen Henkeen, joka on täydellinen pyhyydessä, viisaudessa, voimassa ja rakkaudessa.

4. Me uskomme Jeesukseen Kristukseen, Jumalan ainoaan Poikaan, joka on siinnyt Pyhästä Hengestä. Me uskomme Hänen neitseestä syntymiseensä, synnittömään elämäänsä, ihmeisiinsä ja opetuksiinsa, synnit sovittavaan uhrikuolemaansa ristillä meidän tähtemme, ruumiilliseen ylösnousemukseen, taivaaseenastumiseen, jatkuvaan esirukoukseen kansansa puolesta ja henkilökohtaiseen, näkyvään takaisintulemiseensa maan päälle.

5. Me uskomme Pyhään Henkeen, joka on tullut Isän ja Pojan luota näyttämään maailmalle todeksi synnin, vanhurskauden ja tuomion, sekä uudesti synnyttämään, pyhittämään ja antamaan voiman palveluksen työhön kaikille, jotka uskovat Kristukseen.

6. Me uskomme, että kaikki ihmiset ovat luonnostaan ja valintojensa kautta syntisiä, ja ovat sen tähden kadotustuomion alaisia, ja että Jumala uudesti synnyttää ja kastaa Pyhässä Hengessä yhdeksi ruumiiksi ne, jotka tekevät parannuksen synneistään ja tunnustavat Jeesuksen Herraksi.

7. Me uskomme universaaliin seurakuntaan, elävään hengelliseen ruumiiseen, jonka päänä on Kristus ja jäseninä kaikki uudestisyntyneet ihmiset.

8. Me uskomme, että Herra Jeesus Kristus jätti kaksi seurakunnallista asetusta: kasteen ja Herran ehtoollisen. Me uskomme Jeesukseen uskovien vesikasteeseen ja kaikille uskoville avoimeen ehtoolliseen.

9. Me uskomme käsien päälle panemiseen Pyhän Hengen voiman ja Hengen lahjojen saamiseksi, sairauksista parantumiseksi, sekä niiden tunnistamiseksi ja valtuuttamiseksi, jotka Jumala on asettanut johtamaan ja palvelemaan seurakuntaa.

10. Me uskomme Kristuksen toiseen tulemukseen liittyvään seurakunnan ylöstempaamiseen, henkilökohtaiseen ja näkyvään Kristuksen ilmestymiseen maan päälle ja Hänen valtakuntansa täyttymykseen; ruumiin ylösnousemukseen, lopulliseen tuomioon, vanhurskaiden iankaikkiseen autuuteen ja jumalattomien iankaikkiseen rangaistukseen.

11. Me uskomme Israelin ja juutalaisen kansan erityiseen asemaan ja valintaan omaisuuskansana ja siunauksena koko maailmalle.

12. Me uskomme, että Apostolinen uskontunnustus sisältää kristillisen uskon perustotuudet ja tunnustamme kristillisen seurakunnan historialliset, oikeiksi hyväksytyt uskontunnustukset.

Tietoja

Arkki on nykyisellään 350 hengen kristillinen seurakunta, joka kuuluu Suomen Vapaakirkkoon. Vapaakirkko on yksi Suomen vanhoista herätysliikkeistä. Sen juuret ovat 1800-luvun lopulla.

Tilaa uutiskirje

Yhteystiedot

Järvenpään Vapaaseurakunta - Arkki

Wärtsilänkatu 8 A, 04410 Järvenpää

Puh. 010 3289 473

Sähköposti Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Yhteydenottolomake

Tilinumero

FI81 3131 1001 7318 47, HANDFIHH

Lahjoitusviitteet:
Kymmenykset ja rahalahjat: 1119
Diakonia: 30038
Mission Moldova työ: 2008
Lähetystyö: 3007