Toiminta

 

 

Kutsumme sinua mukaan näihin naisille suunnattuihin tapahtumiin. Hiljainen, elämän aikana kertynyt tieto auttaa tunnistamaan omia ja muiden tunteita. Yhdessä rohkaisten toinen toistamme voimme löytää todellisen arvomme naisena, Jumalan rakkauden kohteena.

Tule sellaisena, kuin olet!

Tulevista Naisten lauantain tilaisuuksista ilmoitetaan lähempänä ajankohtaa Arkin nettisivulla ja kuukausiohjelmassa!

 

 

 

 

 

"Te olette maailman valo. Ei kaupunki voi pysyä kätkössä, jos se on ylhäällä vuorella. Eikä lamppua, kun se sytytetään, panna vakan alle, vaan lampunjalkaan. Siitä sen valo loistaa kaikille huoneessa oleville. Näin loistakoon teidänkin valonne ihmisille, jotta he näkisivät teidän hyvät tekonne ja ylistäisivät Isäänne, joka on taivaissa." -Jeesus

 

Arkilla kerran kuukaudessa maanantai-iltaisin kokoontuva miesten saunaklubi on toiminut täyttä höyryä vuodesta 2003 alkaen. Saunaillat ovat avoimia kaikille miehille, oli ikä tai uskonkäsitys mikä hyvänsä. Tavoittelemme ruumiin puhtautta, mielen virkistystä ja keskinäistä yhteyttä. Saunomisen, makkaranpaiston ja kahvittelun lisäksi kuulemme aina jonkun vierailijan mielenkiintoisen alustuksen. Ota mukaan saunaklubiin omat makkarat ja limut. Talo tarjoaa kahvit. SAUNAKLUBI ARKILLA KOKOONTUU: klo 17 alkaen sauna, kahvit ja makkaranpaisto / klo 19 illan vieras

 

 

Kevät 2022 

 

 

Ma 11.4. Pastori AKI MIETTINEN

       ”Santahaminasta saarnaajaksi”

 

Ryhmä on alun perin saanut alkunsa kristittyjen motoristien yhteydestä, mutta nykyisessä kokoonpanossaan ei edellytetä motoristiharrastusta.

Usein GPS-illassa voi olla alustus jostakin aiheesta tai ilta voi edetä vapaamuotoisesti. Ryhmään mahtuu vielä uusia jäseniä.

 

Arkissa toimii todella monipuolinen joukko muusikoita ja laulajia. Tälläkin hetkellä meitä on toista kymmentä artistia ja bändiä, jotka osaltaan rikastuttavat seurakunnan elämää. Tyylilajeja on monia, herkästä virrenveisuusta jytisevään ja jylhään meininkiin!

Joka arkkiSUNNUNTAIN Jumalanpalveluksessa voit kuulla ja nähdä artistejamme livenä.

Haluatko mukaan vireään joukkoomme? Ota rohkeasti yhteyttä!

Yhdessä eteenpäin -ryhmä kokoontuu Arkilla joka toinen tiistai. Alustus, yhteinen keskustelu ja rukous avaavat tietä yhteydelle ja henkilökohtaiseen kasvuun kristittynä.

  • Tarjoamme rukouspalvelua aina arkkiSUNNUNTAIN Jumalanpalvelusten yhteydessä.  Kaikki rukouspalvelijat ovat valmennettuja tehtäväänsä. Heillä kaikilla on vaitiolovelvollisuus.

  • Henkilökohtainen parantumispalvelu tapahtuu sopimuksen mukaan joko Arkilla tai yksityiskodeissa. Palvelutilanteessa on 2-3 rukoilijaa ja palvelutilanteen kesto on noin kaksi tuntia.

     

 

Arkista elämää kahvila on tarkoitettu yhden vanhemman perheille. Toiminta on tauolla toistaiseksi. Ilmoitamme myöhemmin uudelleen aloituksesta.

Arkin salin takaseinälä on monipuolinen hengellisten kirjojen ja musiikin myyntipiste. Tarjolla on monipuolisesti ja valikoidusti eri kristillisten kustantajien viimeisimpiä tuotteita. arkkiSTORE on avoinna tilaisuuksiemme yhteydessä. 

Lisätietoja myynnissä olevista tuotteista saa arkkiSTORE myyntipisteen hoitajalta Veikko Niskaselta ja Arkin toimistosihteerilta Virpi Vilposelta.

 

 

arkkiPYHIS on lasten oma tilaisuus, joka järjestetään Arkin yläkerrassa arkkiSUNNUNTAIn yhteydessä. PYHIS kestää klo 16:30-18:00 ja se järjestetään kahdessa ikäryhmässä.

arkkiPYHIS -vastuulliset ovat huolella valittuja ja tehtävänsä osaavia, jotta lapsesi voisi tutustua uusiin ystäviin ja rakastavaan Jumalaan ja jotta sinä voisit viettää mahdollisimman huolettoman arkkiSUNNUNTAIn. arkkiPYHIKSEN aikana vastuu lapsesta on vanhemmilla.


arkkiPYHIS 3-6 -vuotiaat - Pienten arkkiPYHIKSESSÄ pääpainona on tutustua Jumalaan rakastavana Isänä ja seurakuntaan turvallisena paikkana. arkkiPYHIS sisältää innostavan opetuksen Raamatusta ja leikkejä. Vetäjästä riippuen voi mukana olla myös askartelua tai lauluja. Lopussa on usein myös tilaa vapaalle leikille. Opetuksemme runkona käytämme Aikamedian kustantamaa kasvatus- ja opetussuunnitelmaa nimeltä Ilonpesä.

arkkiPYHIS
  yli 6-vuotiaat - Isojen arkkiPYHIKSESSÄ tutustutaan syvemmin Jumalaan ja toisiimme erilaisten opetusten ja leikkien avulla. Vetäjästä riippuen voi mukana olla myös kilpailuja, pelejä, askertelua tai muuta aktiviteettia. Onpa joskus tehty oma pienoiselokuvakin. Isojen arkkiPYHIKSESSÄ myös tutustutaan Raamattuun syvemmin ja olisi hyvä, jos lapsellasi olisi oma Raamattu mukana. Joka kerta Raamatun ollessa mukana, lapsi saa siitä arkkiMARKAN. arkkiMARKOILLA voi kauden lopulla ostaa arkkiKAUPASTA jotain kivaa itselle.

arkkiPYHIKSEN aikana lapset saavat myös pienen, ilmaisen välipalan. 
Voit lähettää tai tuoda lapsesi monitoimitiloihin 16:30 ja hakea pois alakerran tilaisuuden loppuessa tai viimeistään klo 18:00.
arkkiPYHISTÄ ei järjestetä koulujen ollessa kesä- ja joululomilla.

Alle 3 -vuotiaat voivat tulla mukaan pienten PYHIKSEEN vanhempiensa kanssa tai vaihtoehtoisesti olla lastenhuoneessa, jossa tarjolla on leikkikaluja, lukemista ja piirrustusvälineitä. 


Yli 10 -vuotiaat lapset ovat tervetulleita mukaan apuohjaajiksi pienten tai isojen puolelle.


Lapsityömme toimii vapaaehtoisvoimin ja etsimme jatkuvasti lisää innokkaitta vetäjiä tiimiimme. Tällä hetkellä pienten sekä isojen arkkiPYHIKSEEN kaivattaisiin lisää vastuunkantajia. Jos haluat mukaan tiimiin tai tulee jotain kysyttävää liittyen toimintaamme, ota rohkeasti yhteyttä johonkin tiimiläiseemme.

 

Yhteystiedot:

Hanna Kuusela 050 3005693
Niko Lehtonen 040 7235069

Israel-rukouspiiri nimensä mukaisesti keskittyy rukoilemaan Israelin ja juutalaisten puolesta. Piiri kokoontuun n. kahden viiikon välein arki-iltoina (ks. Arkin nettikalenteri). Illan aikana jaetaan ajankohtaista tietoa Israelista sekä keskitytään rukoilemaan näiden aiheiden puolesta. Lisäksi ryhmä on järjestänyt mm. matkan Pietariin sekä vastannut joidenkin Israel tapahtumien järjestämisestä Arkilla.

Kevät 2022

Israel rukouspiiri on tällä hetkellä tauolla!

 

 

 Kids’ Action Night on alakoululaisille suunnattu lasten toimintailta, joka sisältää kilpailuja, sketsejä, musiikkia, toimintapisteitä ja nyyttärit. Mukana myös näytelmiä ja Raamattuun pohjautuva opetus.

Kids' Action Nightia on järjestetty Arkilla jo vuodesta 2002 ja voidaankin melko varmasti sanoa, että Kids' Action Night on suurin alakouluikäisille tarkoitettu säännöllinen tapahtuma Järvenpäässä.

 Tämän yhteisön tarkoitus on etsiä Herraa ja hänen kirkkauttaan ja samalla rakentaa alttaria, johon Jumala itse voisi laskea rukousaiheita omalta sydämeltään.

Työn tavoitteena on tukea yhden vanhemman perheitä haastavan arjen keskellä. Tahdomme rohkaista ja vahvistaa vanhempia, jotka syystä tai toisesta ovat jääneet yksin kantamaan vastuuta perheen arjesta. Vertaistuen merkitys vanhempien jaksamisen kannalta on tärkeää. Olet tervetullut mukaan olitpa leski, eronnut tai yksin lapsesi saanut.

ARKISTA ELÄMÄÄ - kahvila "toimintaa ei ole tällä hetkellä"

Yhteisö on varustava ja vahvistava keskustelupaikka kaikenikäisille miehille. Elämästä ja elämisen haasteista keskustellaan vapaasti, avoimesti, arvostavasti ja ratkaisukeskeisesti. Yhteisö on avoin niin uskovalle kuin epäilevällekin. 

Kokoontuminen tapahtuu noin kerran kuussa joko kodeissa tai yhteisesti sovituissa muissa paikoissa.

Yhteyshenkilö Nieminen Ville p. 044 3228907

Alakategoriat

arkkiYHTEISÖT ovat seurakuntamme pienryhmiä ja soluja, jotka ovat jokainen luonteeltaan erilaisia. Kuitenkin yhteisesti niiden toimintaa ohjaavat Arkin arvot ja näky. Yhteisöjen tehtävänä on opettaa, varustaa, lisätä keskinäistä yhteyttä sekä tavoittaa uusia ihmisiä. Jos haluat mukaan Arkki-yhteisöjen toimintaan, niin alla löytyy lista kaikista tällä hetkellä toiminnassa olevista ryhmistä. Ota rohkeasti yhteyttä yhteisöjen johtajiin, joilta saa tarkempaa lisätietoa yhteisöjen toiminnasta.

 

 

"Sallikaa lasten tulla minun luokseni, älkää estäkö heitä. Heidän kaltaistensa on Jumalan valtakunta." -Jeesus

Arkin lapsityö 
on 3-10 -vuotiaille suunnattua toimintaa, jonka avulla haluamme tutustuttaa lapset sekä rakastavaan Jumalaan että ikätovereihin. Säännöllisiä tapahtumia lapsille on arkkiPYHIS ja Kids' Action Night.

Tietoja

Arkki on nykyisellään 350 hengen kristillinen seurakunta, joka kuuluu Suomen Vapaakirkkoon. Vapaakirkko on yksi Suomen vanhoista herätysliikkeistä. Sen juuret ovat 1800-luvun lopulla.

Tilaa uutiskirje

Yhteystiedot

Järvenpään Vapaaseurakunta - Arkki

Wärtsilänkatu 8 A, 04410 Järvenpää

Puh. 010 3289 473

Sähköposti Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Yhteydenottolomake

Tilinumero

FI81 3131 1001 7318 47, HANDFIHH

Lahjoitusviitteet:
Kymmenykset ja rahalahjat: 1119
Diakonia: 30038
Mission Moldova työ: 2008
Lähetystyö: 3007