Arkki

Arkin syntyhistoria

Vapaakirkollinen työ Keski-Uudellamaalla alkoi 1940-luvulla Helsingin Vapaaseurakunnan maakuntalähetystyönä. Kokoonnuttiin kodeissa ja kesäisin pidettiin telttakokouksia sekä Järvenpäässä että Kellokoskella. 1960-luvun puolivälissä perustettiin Järvenpäähän seurakuntapiiri, joka otti vastuun paikallisesta työstä. Vuokrahuoneisto meijerin yläkerrassa toimi jonkun aikaa kokoontumispaikkana vuosikymmenen lopulla. 1970-luvulle tultaessa toiminta kuitenkin lakkasi muutamaksi vuodeksi.

Arkki on sisätiloiltaan nykyaikainen monitoimikeskuksen tyyppinen rakennus. Pääsalissa on normaalikäytössä 200 istumapaikkaa. Tarvittaessa istumapaikkoja voi olla jopa 350. Esiintymislava on leveä ja tilava, lisäksi käytössä on nykyaikainen äänentoisto-, valo- ja esitystekniikka. Alakerran kahviossa on noin 40 istumapaikkaa. Keittiö on tilava ja toimiva.  Eteisaula on valoisa ja tilava. Yläkerrassa on toimistohuoneita, n. 80 m2 monitoimitilat, sauna ja pesutilat.

Tilamme toimivat hyvin juhlatilaisuuksien, seminaarien ja tapahtumien järjestämiseen. Vuokraamme tilojamme myös ulkopuolisten käyttöön silloin, kun meillä ei ole omia tilaisuuksiamme.

Tervetuloa tutustumaan tiloihimme!

Tässä esimerkkejä vuokraushinnoista:

Koko rakennus 70 €/tunti
Koko rakennus 12 tuntia -  700 €
Alakerta (sali, kahvio ja keittiö) 50 €/tunti
Alakerta (sali, kahvio ja keittiö) 12 tuntia - 500 €
Yläkerran monitoimitilat  30€/tunti

Seminaarien, häiden yms. yhteydessä voimme järjestää kahvi-, välipala- tai ruokatarjoilun. Tarjoilujen järjestämisestä ja hinnoista sovitaan tapauskohtaisesti. Äänetoiston ja esitystekniikan hoitamisesta veloitamme 50€/tunti. Huom! Tilamme ovat päihteetöntä aluetta, joten alkoholijuomien tarjoilu ei ole mahdollista vuokrauksen aikana.

Jos olette kiinnostuneita vuokraamaan tilojamme ottakaa yhteys toimisihteeriin Virpi Vilposeen.

Arkki on nykyisellään noin 300 hengen kristillinen seurakunta, joka kuuluu Suomen Vapaakirkkoon. Vapaakirkko on yksi Suomen vanhoista herätysliikkeistä. Sen juuret ovat 1800-luvun lopulla. Vapaakirkko on kautta historiansa julistanut ilosanomaa Jeesuksesta kutakin aikaa puhuttelevalla tavalla, kuitenkin tinkimättä Raamatun Sanan totuuksista. Nopeasti muuttuvassa maailmassa myös Arkki haluaa säilyttää sanoman ajankohtaisuuden ja tuoreuden. Arkki koostuu erilaisista ihmisistä, jotka tulevat elämän eri lohkoilta. Ihmisillä on erilaiset henkilöhistoriat ja heidän kertomuksensa uskoontulosta poikkeavat toisistaan. Kaikkia kuitenkin yhdistää se, että jokainen arkkilainen on ottanut Jeesuksen Kristuksen vastaan omaan elämäänsä omana Vapahtajanaan. Tavoitteemme on auttaa jokaista jäsentämme kasvamaan Jeesuksen opetuslapsena sekä eheytymään sisäisesti ja palvelemaan toisia ihmisiä sillä kutsumuksella, jonka Jumala on kullekin antanut.

Missiomme

Jeesuksen lähetyskäskyn mukaisesti seurakunnan tulee kasvaa pelastuvien ihmisten määrän kasvun kautta. Maailmanlaajuisen Kristuksen seurakunnan perusyksikkönä on paikallisseurakunta, jonka tehtävä on tehdä evankeliumi eläväksi omassa toimintaympäristössään.  Arkin olemassaolon tarkoitus nousee tästä periaatteesta. Arkin perustehtävä on Jeesuksen lähetyskäskyn inspiroimana julistaa, toteuttaa ja elää ilosanomaa todeksi lähimmäisen rinnalla. Arkin toiminta ja resurssien kohdentaminen ohjautuu tästä tehtävästä käsin.

Näkymme

”arkista rakkautta - taivaallista kohtaamista”.   on yhteinen näky tulevaisuudesta. Se kertoo millainen seurakunta haluamme olla vuoteen 2020 mennessä.

Vuonna 2020 olemme:

  1. vahvasti yhteisöllinen ihmisiä kohtaava ja palveleva seurakunta (osallisuutta ihmisten arjessa)
  2. kodikas kaikkien sukupolvien seurakunta (perheseurakunta)
  3. taloudellisesti vakaalla pohjalla ja meillä on riittävät resurssit käytettävisämme (ts. velaton)
  4. uusia yhteisöjä, palveluja ja jopa seurakuntia synnyttävä tuottava (kasvava)

Arvomme

Aito Arkki - arvostamme ihmissuhteissamme ja toiminnassamme avoimuutta, rehellisyyttä ja läpinäkyvyyttä.

Rohkea Arkki – olemme seurakunta, joka pitäytyy rohkeasti raamatullisissa periaatteissa. Uskallamme etsiä ennakkoluulottomasti uusia keinoja elää näkyämme todeksi.

Kodikas Arkki – vaalimme kodikasta ilmapiiriä, jossa eri taustoista tulevien ihmisten on luontevaa löytää paikkansa Arkilta. Kannustamme vieraanvaraisuuteen ja ihmisten kohtaamiseen.

Karismaattinen Arkki – Olemme avoimia Pyhän Hengen moninaiselle työlle yhtä lailla seurakuntalaisten arjessa kuin yhteisissä tilaisuuksissa ja työssämme.

Ihmisläheinen Arkki – merkitsee käytännöllistä lähimmäisenrakkautta, joka kunnioittaa yksilön oikeuksia ja antaa tilaa erilaisuudelle.

1. Me uskomme elävään, todelliseen  ja yhteen Jumalaan, joka on iankaikkisesti ollut olemassa kolmena persoonana – Isänä, Poikana ja Pyhänä Henkenä. Tämä kolmiyhteinen Jumala on luonut kaiken, pitää yllä ja hallitsee kaikkea.

2. Me uskomme, että Vanhan ja Uuden Testamentin kirjoitukset ovat täysin Pyhän Hengen inspiroimaa Jumalan Sanaa.

3. Me uskomme Isään Jumalaan, äärettömään, persoonalliseen Henkeen, joka on täydellinen pyhyydessä, viisaudessa, voimassa ja rakkaudessa.

4. Me uskomme Jeesukseen Kristukseen, Jumalan ainoaan Poikaan, joka on siinnyt Pyhästä Hengestä. Me uskomme Hänen neitseestä syntymiseensä, synnittömään elämäänsä, ihmeisiinsä ja opetuksiinsa, synnit sovittavaan uhrikuolemaansa ristillä meidän tähtemme, ruumiilliseen ylösnousemukseen, taivaaseenastumiseen, jatkuvaan esirukoukseen kansansa puolesta ja henkilökohtaiseen, näkyvään takaisintulemiseensa maan päälle.

5. Me uskomme Pyhään Henkeen, joka on tullut Isän ja Pojan luota näyttämään maailmalle todeksi synnin, vanhurskauden ja tuomion, sekä uudesti synnyttämään, pyhittämään ja antamaan voiman palveluksen työhön kaikille, jotka uskovat Kristukseen.

6. Me uskomme, että kaikki ihmiset ovat luonnostaan ja valintojensa kautta syntisiä, ja ovat sen tähden kadotustuomion alaisia, ja että Jumala uudesti synnyttää ja kastaa Pyhässä Hengessä yhdeksi ruumiiksi ne, jotka tekevät parannuksen synneistään ja tunnustavat Jeesuksen Herraksi.

7. Me uskomme universaaliin seurakuntaan, elävään hengelliseen ruumiiseen, jonka päänä on Kristus ja jäseninä kaikki uudestisyntyneet ihmiset.

8. Me uskomme, että Herra Jeesus Kristus jätti kaksi seurakunnallista asetusta: kasteen ja Herran ehtoollisen. Me uskomme Jeesukseen uskovien vesikasteeseen ja kaikille uskoville avoimeen ehtoolliseen.

9. Me uskomme käsien päälle panemiseen Pyhän Hengen voiman ja Hengen lahjojen saamiseksi, sairauksista parantumiseksi, sekä niiden tunnistamiseksi ja valtuuttamiseksi, jotka Jumala on asettanut johtamaan ja palvelemaan seurakuntaa.

10. Me uskomme Kristuksen toiseen tulemukseen liittyvään seurakunnan ylöstempaamiseen, henkilökohtaiseen ja näkyvään Kristuksen ilmestymiseen maan päälle ja Hänen valtakuntansa täyttymykseen; ruumiin ylösnousemukseen, lopulliseen tuomioon, vanhurskaiden iankaikkiseen autuuteen ja jumalattomien iankaikkiseen rangaistukseen.

11. Me uskomme Israelin ja juutalaisen kansan erityiseen asemaan ja valintaan omaisuuskansana ja siunauksena koko maailmalle.

12. Me uskomme, että Apostolinen uskontunnustus sisältää kristillisen uskon perustotuudet ja tunnustamme kristillisen seurakunnan historialliset, oikeiksi hyväksytyt uskontunnustukset.

Tietoja

Arkki on nykyisellään 350 hengen kristillinen seurakunta, joka kuuluu Suomen Vapaakirkkoon. Vapaakirkko on yksi Suomen vanhoista herätysliikkeistä. Sen juuret ovat 1800-luvun lopulla.

Tilaa uutiskirje

Yhteystiedot

Järvenpään Vapaaseurakunta - Arkki

Wärtsilänkatu 8 A, 04410 Järvenpää

Puh. 010 3289 473

Sähköposti Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Yhteydenottolomake

Tilinumero

FI81 3131 1001 7318 47, HANDFIHH

Lahjoitusviitteet:
Kymmenykset ja rahalahjat: 1119
Diakonia: 30038
Mission Moldova työ: 2008
Lähetystyö: 3007