Keitä olemme?

Tärkeä kysymys...

Keitä olemme?

Arkki on nykyisellään noin 300 hengen kristillinen seurakunta, joka kuuluu Suomen Vapaakirkkoon. Vapaakirkko on yksi Suomen vanhoista herätysliikkeistä. Sen juuret ovat 1800-luvun lopulla. Vapaakirkko on kautta historiansa julistanut ilosanomaa Jeesuksesta kutakin aikaa puhuttelevalla tavalla, kuitenkin tinkimättä Raamatun Sanan totuuksista. Nopeasti muuttuvassa maailmassa myös Arkki haluaa säilyttää sanoman ajankohtaisuuden ja tuoreuden. Arkki koostuu erilaisista ihmisistä, jotka tulevat elämän eri lohkoilta. Ihmisillä on erilaiset henkilöhistoriat ja heidän kertomuksensa uskoontulosta poikkeavat toisistaan. Kaikkia kuitenkin yhdistää se, että jokainen arkkilainen on ottanut Jeesuksen Kristuksen vastaan omaan elämäänsä omana Vapahtajanaan. Tavoitteemme on auttaa jokaista jäsentämme kasvamaan Jeesuksen opetuslapsena sekä eheytymään sisäisesti ja palvelemaan toisia ihmisiä sillä kutsumuksella, jonka Jumala on kullekin antanut.

Missiomme

Jeesuksen lähetyskäskyn mukaisesti seurakunnan tulee kasvaa pelastuvien ihmisten määrän kasvun kautta. Maailmanlaajuisen Kristuksen seurakunnan perusyksikkönä on paikallisseurakunta, jonka tehtävä on tehdä evankeliumi eläväksi omassa toimintaympäristössään.  Arkin olemassaolon tarkoitus nousee tästä periaatteesta. Arkin perustehtävä on Jeesuksen lähetyskäskyn inspiroimana julistaa, toteuttaa ja elää ilosanomaa todeksi lähimmäisen rinnalla. Arkin toiminta ja resurssien kohdentaminen ohjautuu tästä tehtävästä käsin.

Näkymme

”arkista rakkautta - taivaallista kohtaamista”.   on yhteinen näky tulevaisuudesta. Se kertoo millainen seurakunta haluamme olla vuoteen 2020 mennessä.

Vuonna 2020 olemme:

  1. vahvasti yhteisöllinen ihmisiä kohtaava ja palveleva seurakunta (osallisuutta ihmisten arjessa)
  2. kodikas kaikkien sukupolvien seurakunta (perheseurakunta)
  3. taloudellisesti vakaalla pohjalla ja meillä on riittävät resurssit käytettävisämme (ts. velaton)
  4. uusia yhteisöjä, palveluja ja jopa seurakuntia synnyttävä tuottava (kasvava)

Arvomme

Aito Arkki - arvostamme ihmissuhteissamme ja toiminnassamme avoimuutta, rehellisyyttä ja läpinäkyvyyttä.

Rohkea Arkki – olemme seurakunta, joka pitäytyy rohkeasti raamatullisissa periaatteissa. Uskallamme etsiä ennakkoluulottomasti uusia keinoja elää näkyämme todeksi.

Kodikas Arkki – vaalimme kodikasta ilmapiiriä, jossa eri taustoista tulevien ihmisten on luontevaa löytää paikkansa Arkilta. Kannustamme vieraanvaraisuuteen ja ihmisten kohtaamiseen.

Karismaattinen Arkki – Olemme avoimia Pyhän Hengen moninaiselle työlle yhtä lailla seurakuntalaisten arjessa kuin yhteisissä tilaisuuksissa ja työssämme.

Ihmisläheinen Arkki – merkitsee käytännöllistä lähimmäisenrakkautta, joka kunnioittaa yksilön oikeuksia ja antaa tilaa erilaisuudelle.

Tietoja

Arkki on nykyisellään 350 hengen kristillinen seurakunta, joka kuuluu Suomen Vapaakirkkoon. Vapaakirkko on yksi Suomen vanhoista herätysliikkeistä. Sen juuret ovat 1800-luvun lopulla.

Tilaa uutiskirje

Yhteystiedot

Järvenpään Vapaaseurakunta - Arkki

Wärtsilänkatu 8 A, 04410 Järvenpää

Puh. 010 3289 473

Sähköposti Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Yhteydenottolomake

Tilinumero

FI81 3131 1001 7318 47, HANDFIHH

Lahjoitusviitteet:
Kymmenykset ja rahalahjat: 1119
Diakonia: 30038
Mission Moldova työ: 2008
Lähetystyö: 3007