arkkiMEDIA

Arkkimedian sivuilla julkaisemme erilaista media materiaalia. Tämän sivuston alasivuilta löytyy mm. uusin arkki-info,  Arkki blogos sekä jatkossa myös sunnuntain viikkojuhlien saarnat äänitettynä.

"Ei savua ilman tulta" On vanha suomalainen sanonta. Olen miettinyt sanonnan hengellistä merkitystä. Tulesta syntyy aina savua. Toisaalta kuiva puu palaa hyvin ja siitä syntyy vähän savua ja paljon lämpöä. Märkä puu taas palaa huonosti ja savuaa paljon. Näin olen konkreettisesti todennut, kun olen yrittänyt syttyttää ja polttaa kosteita puita takassani. Millainen puu olen hengellisesti märkä vai kuiva Palanko huonosti ja savuan paljon? Vai palanko hyvällä ja kuumalla liekillä, josta lähtee vähän savua, mutta paljon lämpöä.

Väitän, että monesti, sellaiset henkilöt, jotka pitävät paljon ääntä ja melua omasta hengellisestä tehtävästä toisin sanoen savuavat paljon, eivät todellisuudessa juurikaan rakenna ja vahvista Kristuksen ruumista eli seurakuntaa, vaan enemmänkin aiheuttavat kitkerää sauva ihmisten silmille. Toisaalta monesti hyvällä liekillä palavat ihmiset ovat varsin näkymättömiä, mutta todellisuudessa he tuovat lämpöä ja Kristuksen armoa toisten ihmisten elämää. Heidän läheisyydessä on lämmin olla ja ihmiset kokevat heidän kauttaa Kristuksen hoitavaa rakkautta.

Oma rukoukseni, että meistä kukin voisi palaa hyvällä liekillä, niin että emme savusta ketään, vaan tulen lämpö kutsuu ihmisiä Kristuksen läheisyyteen. Tämänkaltaiseen uskonelämän todellisuuteen haluan haastaa itseäni. Sellainen uskonelämä inspiroi minua!


"Kiitos olkoon Jumalalle, joka aina kuljettaa meitä Kristuksen voittosaatossa ja antaa meidän kaikkialla levittää Kristuksen tuntemisen tuoksua!" 2.Kor 2:14

Risto Vappula, Arkin johtava pastori

Tietoja

Arkki on nykyisellään 350 hengen kristillinen seurakunta, joka kuuluu Suomen Vapaakirkkoon. Vapaakirkko on yksi Suomen vanhoista herätysliikkeistä. Sen juuret ovat 1800-luvun lopulla.

Tilaa uutiskirje

Yhteystiedot

Järvenpään Vapaaseurakunta - Arkki

Wärtsilänkatu 8 A, 04410 Järvenpää

Puh. 010 3289 473

Sähköposti Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Yhteydenottolomake

Tilinumero

FI81 3131 1001 7318 47, HANDFIHH

Lahjoitusviitteet:
Kymmenykset ja rahalahjat: 1119
Diakonia: 30038
Mission Moldova työ: 2008
Lähetystyö: 3007