Lähetit

Missio Moldova

Missio Moldova

Vuonna 1999 seurakuntamme siunasi matkaan perheen keskuudestamme, jolla oli näky aloittaa hengellinen avustustyöhön painottuva työ Moldovassa. Paikallisia työntekijöitä liittyi työhön ja perustettiin Missio Moldova, joka Moldovassa toimii nimellä ”Lumina”= valo. Lumina rekisteröitiin hyväntekeväisyys järjestöksi. Maan poliittisen tilanteen vuoksi ei tullut kyseeseen kristillisen järjestön perustaminen. Vuonna 2004 seurakuntamme lähettiperhe palasi kotimaahan ja työ annettiin paikallisten vastuulle. Työtä on johtanut siitä lähtien Dina Begam. Jumala on siunannut työn ja se on menestynyt ollen siunaukseksi monille paikallisille vähävaraisille ihmisille.

Yhteystiedot

Heli Niemi 044 2134405

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Tiimi Missio Moldova: Dina & Roman, Rodica & Artur lapsineen sekä Alesa.

Mission Moldovan työmuodot

Lumina (valo) toimintakeskuksessa:

Vähäosaisten avustustyö Missio Moldova tarjoaa lämpimän ruoan n. 80:lle vähäosaiselle vanhukselle, liikuntarajoitteiselle ihmiselle ja vammaiselle lapselle neljä kertaa viikossa. Liikuntakyvyttömille ja sairaille tiimi vie ruoan kotiin. Jokaisen ruokailun jälkeen pidetään hartaushetki. Kerran viikossa pidetään pienryhmä uskonasioista kiinnostuneille.

Osallisuustyö CP vammaisten nuorten parissa Vuosina 2000–2010 Lumina-keskuksen toiminta mahdollisti CP-vammaisten nuorten peruskoulun oppimäärän suorittamisen. Nyt nämä nuoret aikuiset kokoontuvat kuntouttavaan ja osallistavaan toimintaan 1 krt/vk.

Päihdekuntoutus Tiimi tavoittaa työssään sekä vapaa-ajalla päihteidenkäyttäjiä evankeliumilla. Tiimi tarjoaa uskonratkaisun tehneille päihteetöntä elämää tavoitteleville henkilöille kuntoutusjaksoja Lumina-keskuksessa. Kuntoutujat osallistuvat tiimin työhön sekä uskon kasvun ohjelmaan.

Muut työmuodot:


Telttakokoussarjat
 Keväästä syksyyn pidetään telttakokouksia yhdessä paikallisten seurakuntien kanssa pääasiassa kylissä, joissa ei vielä ole seurakuntaa. Lapsille pidetään omat lastentilaisuudet.

Lasten kesäleiri Joka kesä Missio Moldova pitää vähäosaisten perheiden lapsille suunnatun kesäleirin.

Vankilatyö Tiimi vierailee viikoittain elinkautisvankilassa

Muu avustustyö: Lisäksi tiimi avustaa vähäosaisia kodinkunnostustöissä, vierailee tuberkuloosisairaalassa kerran viikossa sekä yhteistyössä sokeain yhdistyksen kanssa avustaa näkövammaisia lapsia (n 30 lasta) Baltin kaupungissa. Tiimi avustaa myös seurakuntia maaseudulla jakaen elintarvikekasseja (n 20–50 kpl 1 krt/kk) sekä pyhäkoulumateriaalia yms.

Operaatio Siunaus: On joka jouluinen ilahduttamiskampanja, johon sinäkin voit osallistua!

Lisätietoja saa Mission Moldovan perustajajäseneltä ja yhteyshenkilöltä Heli Niemeltä.

Yhteystiedot:

Heli Niemi

044 213 4405

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

 

Yhteystiedot:
Heli Niemi044 213 4405

Tietoja

Arkki on nykyisellään 350 hengen kristillinen seurakunta, joka kuuluu Suomen Vapaakirkkoon. Vapaakirkko on yksi Suomen vanhoista herätysliikkeistä. Sen juuret ovat 1800-luvun lopulla.

Tilaa uutiskirje

Yhteystiedot

Järvenpään Vapaaseurakunta - Arkki

Wärtsilänkatu 8 A, 04410 Järvenpää

Puh. 010 3289 473

Sähköposti Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Yhteydenottolomake

Tilinumero

FI81 3131 1001 7318 47, HANDFIHH

Lahjoitusviitteet:
Kymmenykset ja rahalahjat: 1119
Diakonia: 30038
Mission Moldova työ: 2008
Lähetystyö: 3007