Lähetit

Missio Moldova

Vuonna 1999 seurakuntamme siunasi matkaan perheen keskuudestamme, jolla oli näky aloittaa hengellinen avustustyöhön painottuva työ Moldovassa. Paikallisia työntekijöitä liittyi työhön ja perustettiin Missio Moldova, joka Moldovassa toimii nimellä ”Lumina”= valo. Lumina rekisteröitiin hyväntekeväisyys järjestöksi. Maan poliittisen tilanteen vuoksi ei tullut kyseeseen kristillisen järjestön perustaminen. Vuonna 2004 seurakuntamme lähettiperhe palasi kotimaahan ja työ annettiin paikallisten vastuulle. Jumala on siunannut työn ja se on menestynyt ollen siunaukseksi monille paikallisille vähävaraisille ihmisille.

Tiimi Missio Moldova:  Artur ja Rodica lapsineen sekä tiimin johtaja Dina.

 Mission Moldovan työmuodot

Vähäosaisten avustustyö: Missio Moldova tarjoaa lämpimän ruoan n. 100:lle vähäosaiselle vanhukselle ja vammaisten lasten perheille neljä kertaa viikossa. Liikuntakyvyttömille ja sairaille tiimi vie ruoan kotiin. Kerran viikossa pidetään raamattutunti uskonasioista kiinnostuneille.

Telttakokoussarjat: Keväästä syksyyn pidetään telttakokouksia yhdessä paikallisten seurakuntien kanssa pääasiassa kylissä, joissa ei vielä ole seurakuntaa. Lapsille pidetään omat lastentilaisuudet.

Lasten kesäleiri: Joka kesä Missio Moldova pitää vähäosaisten perheiden lapsille suunnatun kesäleirin.

Nuorisokahvila on auki perjantai-iltaisin lähetystalolla. 

Lumina (valo) Päivätoimintakeskus vammaisille lapsille: Keskuksen toiminta on mahdollistanut näiden nuorten peruskoulun oppimäärän suorittamisen sekä kuntouttavan ja osallistavan toiminnan.
 

Vankilatyö: Tiimi käy viikoittain vierailemassa paikallisessa tutkintovankilassa selleissä sekä jouluisin ja muina suurina juhlapyhinä (kuten naistenpäivänä 8.3.) pitää tilaisuuksia ryhmille jakaen kirjallisuutta ja lahjoja.
 

Yhteistyö Falestin kuntoutuskodin kanssa: Vankilassa tai kadulla uskoontulleet päihderiippuvaiset tiimi ohjaa Falestin kristilliseen kuntoutuskotiin, siellä tiimi myös vierailee säännöllisesti. 

Operaatio Siunaus: On joka jouluinen ilahduttamiskampanja, johon sinäkin voit osallistua!

Lisätietoja saa Mission Moldovan yhteyshenkilöltä Heli Siraiselta

Yhteystiedot:
Heli Niemi044 213 4405

Tietoja

Arkki on nykyisellään 350 hengen kristillinen seurakunta, joka kuuluu Suomen Vapaakirkkoon. Vapaakirkko on yksi Suomen vanhoista herätysliikkeistä. Sen juuret ovat 1800-luvun lopulla.

Tilaa uutiskirje

Yhteystiedot

Järvenpään Vapaaseurakunta - Arkki

Wärtsilänkatu 8 A, 04410 Järvenpää

Puh. 010 3289 473

Sähköposti Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Yhteydenottolomake

Tilinumero

FI81 3131 1001 7318 47, HANDFIHH

Lahjoitusviitteet:
Kymmenykset ja rahalahjat: 1119
Diakonia: 30038
Mission Moldova työ: 2008
Lähetystyö: 3007